14 jan. 2014

"Svårt att boka hållbara charterhotell"

"En färsk undersökning från Svensk Handel visar att 7 av 10 konsumenter värderar ansvarsfullt företagande högt när de handlar. Undersökningen visar också att svenskarna fortsätter att öka sin konsumtion av ekologiska produkter. Men hur ser det ut när vi köper en semesterresa, vilka möjligheter har vi som konsumenter då att välja ett hållbart alternativ? Schyst resandes genomgång visar på stora brister i charterbolagens information om vilka hotell som tar ansvar för miljö och anställdas arbetsvillkor.

Vi svenskar gör närmare 5 miljoner semesterresor under vinterhalvåret till ett varmare land. Många av dessa resor bokas via de tre största charterarrangörerna, Apollo, Fritidsresor och Ving. Alla tre använder certifieringssystemet Travelife för att kontrollera hotell när det gäller miljö och sociala villkor. I dagsläget är det dock bara några procent av researrangörernas hotell som är Travelife-certifierade. Apollo erbjuder 84 certifierade boendealternativ, med ett totalt utbud på 1500 hotell. Motsvarande siffra för Ving är 93 av 1400 hotell totalt. Fritidsresor har inte uppgett någon siffra.

Förutom att utbudet är begränsat, är det dessutom mycket svårt att boka ett certifierat hotell. Du måste som konsument verkligen veta vad du är ute efter och leta länge innan du hittar informationen. Hos Fritidsresor går det inte att boka ett Travelife-certifierat hotell varken via webben eller via telefon. På Apollos hemsida finns märkningen inte som ett urvalskriterium när man gör en standardsökning, men det går att klicka sig fram till en lista över Travelife-certifierade hotell. Inte heller hos Ving kan man lätt hitta de hållbara hotellen i standardsökningen på hemsidan, men i funktionen "Hotellhittaren" finns möjlighet att filtrera fram miljöcertifiering.

Sammanfattningsvis finns alltså mycket kvar att göra för att se till att konsumenter enkelt kan välja ett hotell med anständiga arbetsvillkor och ett aktivt miljöarbete. Ett större utbud av hållbara hotell, lättillgänglig information och ett enkelt bokningsurval är ett viktigt steg mot turism som inte bara gynnar soltörstande svenskar och charterbolagen utan även miljön och lokalbefolkningen på resmålet." 

Nätverket Schyst resande 2013-12-20

Läs mer om Schyst resande: www.schystresande.se  

Inga kommentarer: