24 maj 2011

All inclusive: "Allt ingår, mat dryck och lagbrott"

Foto: F. Ahlmark. Obs: Fotot har ej med reportaget att göra.


"Vad händer med alla restauranger och affärer utanför all inclusive hotellen? Det är tomt. Mallorca, Turkiet, Gran Canaria samma sak – de allra flesta all inclusive turister stannar på hotellen. Där har de fri mat och dryck. På de stora anläggningarna är det som en egen värld i miniatyr. Underhållning, souvenirbutiker, apotek och lektant – allt du behöver finns på hotellområdet."

I söndags, 22 maj sändes reportaget " Allt ingår, mat, dryck ch lagbrott" på Sveriges radio program Kaliber. "Lämna plånboken hemma" och "skönt att slippa tänka på vad det kostar" – så marknadsförs den växande trenden med att åka på all inclusive-semester. Kaliber har granskat vad all inclusive innebär för dem som inte är turister – för småföretagarna utanför hotellen och inte minst för dem som gör vår perfekta semester möjlig – hotellpersonalen. De har åkt till Turkiet, Mallorca och Gran Canaria och granskat hotellen som Sveriges största resebolag använder sig av. Och den bild Ving, Fritidsresor och Apollo vill ge av all inclusive går inte alls ihop med vad Kaliber har hittat.
Läs eller lyssna på reportaget här

Här kan du läsa om Schyst resandes rapport som publicerades i april om All inclusive - Utsugning av vissa, guldkant för andra?

Du kan också läsa mer om Schyst resandes granskning av kontrollsystemet Travel life som de tre största svenska resebolagen använder sig av. De hotell som sköter sig allra bäst när det gäller socialt ansvar och miljö – kan få medalj. Brons, silver eller Guld.

Inga kommentarer: