20 feb. 2010

TUR-mässan 2010

Foto: Jorma Valkonen

Nu är det dags att tänka medvetet!

Årets TUR-mässa, Nordens ledande resmässa kommer att äga rum mellan den 25-28 mars på Svenska Mässan i Göteborg och genomsyras av ett mer hållbart tänkande.
En av mässans dagar får temat "FAIR TRAVEL - Ssustainability and CSR in the travel industry"

Hur kan resandet skapa bra arbetsvillkor, hållbar miljö och stärkt lokal ekonomi? Hur kan ett företag tjäna pengar på att bli mer etiskt ansvarstagande? Och hur rent praktiskt kan detta gå till?

– Årets mässa blir ett naturligt startskott för hela branschen att lyfta dessa viktiga frågor som ju rör oss alla, säger Per Magnusson, biträdande mässansvarig för TUR-mässan.

– Reseindustrin måste bidra till en hållbar utveckling inom resenäringen och de länder vi reser till. Etik har inte tagits upp på TUR-mässan tidigare, men nu ser vi ett stort intresse för dessa frågor, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst resande som kommer att finnas på plats.

- Medvetenheten har helt klart ökat. Man tänker på framtiden och hur man själv kan påverka andra människors liv, fortsätter Per Magnusson i en intervju med reseguiden.se.

Den ansvarsfulle resenären tycker att du ska hälsa på i Schyst Resandes monter på mässan samt läsa mer på http://www.reseguiden.se/artiklar/detta-hander-pa-tur-massan-2010-1591
Inga kommentarer: