18 nov. 2009

Ecpat i kampanj mot barnsexturism

Källa: http://www.ecpat.se/nyheter/Kim_tar_upp_kampen_mot_barnsexturism__12702.htm

Nedan följer ett utdrag från Ecpats hemsida om organistationens nya kampanj "Support Kim". Den ansvarsfulle resenären slår ett slag för saken och uppmanar sina läsare att bidra med sina röster.
Kim är ett av många offer. Under flera år har Kim sålts på den lokala sexmarknaden. Många av förövarna har varit turister, några av dem svenskar. Men Kim har lyckats ta sig ur sexhandeln. Nu vill Kim bekämpa barnsexturismen och bjuder in alla som vill delta! Kampanjen heter Support Kim.

Kim är en påhittad figur skapad av ECPAT Sverige för att representera barnsexturismens offer. Kim skulle kunna vara en pojke i Sydostasien eller en flicka i Sydamerika. Kim må vara påhittad men problemet är 100 procent på riktigt. Barn och unga köps och utnyttjas sexuellt varje dag över hela världen.

Syftet med kampanjen är att ge personer möjlighet att sätta tryck på frågor som rör barns rättigheter. Sedan måndagen 9 november har ca 1800 personer anslutit sig till kampanjen via www.supportkim.com och Facebook: http://www.facebook.com/pages/Support-Kim/172670246090.

ECPAT Sverige är en förening som arbetar med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel: barnpornografi, barnsexturism och människohandel med barn i sexuella syften.
Läs mer om ECPAT Sverige på
www.ecpat.se eller www.ecpat.se/blogg.

Inga kommentarer: