19 okt. 2009

Scandinavian Islands tänker hållbar turism i skärgårdsmiljö

Foto: http://files.reseguiden.se/files/35/rg_940135_m600.jpg
Källa: http://www.scandinavianislands.com/

Den ansvarsfulle resenären vill tipsa om en organisation som verkar för en hållbar turism i Ösersjöns skärgård mellan Stockholm och Åbo. Följande utdrag är hämtat från deras hemsida:


Ett mer långsiktigt hållbart turismföretagande i Skärgården

En av Scandinavian Islands primära ambitioner är att åstadkomma ett mer långsiktigt och hållbart företagande inom turistnäringen i Skärgårdshavet mellan Stockholm och Åbo. Genom att stärka den unika maritima natur- och kulturmiljön som resurs i företagandet vill vi öka företagarnas värdering av en bevarad skärgårdsmiljö.
I arbetet med att stärka turistföretagarens produkter, lägger vi tid och kraft på att verifiera företagets arrangemang i relation till den lokala natur- och kulturmiljön. Det handlar om ägandeskap, säkerhet, upplevelsevärden, avfall, latrin och parallella insatser för bevarande av den lokala natur- och kulturmiljön.

Äventyrligt, naturligt och kvalitativt
Scandinavian Islands är ett unikt område med en natur och en sorts människor som inte finns någon annanstans i världen. Det märks naturligtvis också på allt som riktar sig mot besökare. Boende, aktiviteter, restauranger, affärer, sevärdheter, turistpaket, transporter – allt finns och allt andas skärgård. Möjligheterna är många, vill ni ha lyx eller lantliv, dyrt eller billigt, snabbt eller lugnt – välj det som passar bäst. Det enda som inte går att välja bort är skärgården, säkerheten och den långsiktiga hållbarheten. Alla ska få njuta av skärgården, även våra barnbarnsbarn.

Inga kommentarer: