20 aug. 2009

Från söder till norr - genom sommarsverige på två veckor

Den ansvarsfulle resenären är tillbaka efter en skön sommarledighet och turistande på hemmaplan i Sverige. För vad passar egentligen bättre i svåra tider med lågkonjunktur och besparingar än att turista hållbart inom landets gränser.

Denna insikt resulterade i att den ansvarsfulle resenären begav sig ut på en hundratals mils lång roadtrip med några vänner med en rutt från Ystad i söder till Jokkmokk i norr, detta inom loppet av två veckor. En resa med stopp i det mångkulturella Malmö, studenternas Lund, Smålands skogar, vackra Gotland, Stockholms skärgård, Falun och Dalarna, Höga kustenbron, bad i Bastuträsk och slutligen fjällvandring i norra Lappland. Sverige har så mycket att erbjuda i form av kultur och naturupplevelser, så många guldkorn som väntar på att få upptäckas och sättas på kartan.

Men som sagt nu är vi tillbaka, sanden har tömmts ur sandalerna, saltvattnet tvättats ur håret, och myggbetten börjat försvinna från benen. Det går mot höst vare sig vi vill det eller inte. Det är något visst med svensk sommar, men lika sant att alla årstider har sin charm. Vintersäsongen väntar med minst lika spännande resmål för skidåkning, långfärdsskridskor, spa-resor, storstadssemestrar, julmarknader eller så kanske den där utlandssemestern hägrar, men tänk då på att resa hållbart och att små val kan göra stor skillnad!1 kommentar:

frida sa...

Bra skrivet!!!
/ Frida